meta

Meta, Metaverse için token geliştirme planlarına başladı!

Geçtiğimiz yıl Meta markası altında yeniden yapılanan Facebook’un ana şirketi, yeni kripto varlık projesi olarak Metaverse’te kullanılmak üzere token geliştirme olasılıklarını araştırıyor.

Meta, geçtiğimiz yıllarda gündemine aldığı sabit kripto varlık projesi Diem’i sonlandırdıktan sonra yeni bir token projesi için çalışmalara başladı.

Financial Times'ın haberine göre Meta'nın Roblox oyunu için ROBUX'a benzer merkezi bir uygulama içi token geliştirme planı bulunuyor. Ancak bu projenin bir kripto para olmayacağı ihtimali üzerinde de duruluyor. Bunun yanında haber kaynağı, şirket notlarına ve anonim kaynaklara atıfta bulunarak Metaverse ekosisteminde kullanılacak çeşitli tokenlerin geliştirilmesinin araştırıldığını da belirtirken çalışmaların henüz ilk aşamada olduğu ve projenin değişebileceği veya bırakılabileceği konusunda uyarıyor.

Meta’nın yeni token projesi henüz bir söylenti aşamasında olsa da kaynaklar, Metaverse aleminde kullanıcılar ve NFT’lerle etkileşime girilebilmesi için bir kripto varlığın gerekliliği üzerinde duruyor.